Konferanse med fokus på regionalt likestillingsarbeid

Likestilling er en av grunnverdiene i vårt samfunn, og det er en felles utfordring for lokale og sentrale myndigheter. Vi lever våre liv i kommunene, og likebehandling i praksis er det vi opplever i vår hverdag. Barne- og likestillingsdepartementet er svært opptatt av regionalt likebehandlingsarbeid, og derfor støtter vi tre lokale pilotprosjekter om likestilling.

Herøy kommune gjennomfører en likestillingsanalyse som skal ta utgangspunkt i menn/kvinners vilkår og gutter/jenters vilkår, og som munner ut i tiltak som integrerer likestillingsperspektivet.

Agder likestillingsråd står bak prosjektet ” Fritt valg – 10 årssatsningen for likestilling på Sørlandet” der fem kommuner vil øke kunnskapen om sammenhengene mellom likestilling og levekår, i barnehage og skole og unges livsvalg.


Nord-Gudbrandsdal Regionråd driver prosjektet «Jenter mot strømmen», et prosjekt som skal øke kunnskapen om sammenhenger mellom likestilling, bolyst og næringsutvikling/arbeid. Målet er å øke kunnskapen om tilflytting og bolyst blant kvinner.